fbpx

Mijn verhaal

Het moet stoppen

Je weet dat het zo niet verder kan. Je bent klaar met steeds maar je mannetje staan. Je hebt geen puf meer om alle ballen in de lucht houden. Je snakt naar een adempauze. Je verlangt naar rust in je hoofd, tijd voor jezelf, meer energie. Geen flauw idee hoe je dat krijgt. Want je hebt het idee dat je geen keuze hebt. Dat je door moet. Dat je gewoon op je tanden moet bijten. Ondanks het gevoel dat je dit niet lang meer trekt. Je weet dat het zo niet verder kan. Maar je ziet niet hoe je uit deze vicieuze cirkel kunt stappen.

Been there, done that

Ik herken het gevoel. Ik was namelijk zo’n vrouw.

Zo’n sterke vrouw en harde werker, die niet van ophouden wist. Degene die je om hulp kon vragen en nooit ‘nee’ zei. Iemand die altijd voor anderen klaarstond en zorgde. Waar iedereen vol bewondering naar keek en soms zelfs een beetje jaloers op was. De vrouw die het aan de buitenkant zo goed voor elkaar had, maar intussen helemaal opgebrand en uitgeput raakte..….

Een slimme meid…..

Ik besef nu pas hoe hoog ik mijn hele leven de lat voor mezelf gelegd heb. En dat is niet verwonderlijk. Ik ben van de generatie ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Opgegroeid met het ideaalbeeld dat je als vrouw financieel onafhankelijk moet zijn. Hoe doe je dat? Door hard te werken, continu te presteren en niet te zeuren. Vooral als je zoals ik in een mannenwereld werkt. Dat gedrag wordt beloond en dus blijf je het doen.

De eye-opener

En dat leek ook heel lang goed te gaan. Ik bleef overeind tijdens een scheiding, het overlijden van mijn moeder, een lang revalidatietraject …… Totdat mijn vader ernstig ziek werd. Mijn wereld stond ineens op z’n kop. Als enig kind wilde ik er voor hem zijn. Dus ik ging mijn veeleisende baan combineren met mantelzorg op 200 km afstand. Want er was geen andere keuze; dat werd tenslotte van me verwacht.

De eye-opener kwam toen ik dreigde om te vallen. Omdat ik al maanden op mijn tandvlees liep, geen rust meer kon vinden en daardoor uitgeput was. Ik moest er nu mee ophouden en voor mezelf gaan zorgen. En dat betekende dat ik al die ballen los moest laten, hoe eng ik dat ook vond.

Het begint bij jou!

Mijn levenspad heeft me gebracht waar ik nu ben. En daar ben ik dankbaar voor. Het heeft me namelijk geleerd dat ik zelf de belangrijkste oorzaak van mijn probleem was. Maar dus ook dat de oplossing bij mij lag. Door anders in mijn leven en in mijn werk te staan. Door de lat voor mezelf lager te leggen. Door het idee los te laten dat ik moet voldoen aan de verwachtingen van anderen. Door de moed te hebben om voor mezelf te kiezen, ook op mijn werk. En door in te zien dat ik ook ‘mijn mannetje’ kan staan vanuit wie ik ben, vanuit mijn vrouwelijke kracht. Want alleen op die manier blijf ik overeind en ben ik gelukkig.

Je vrouwelijke energie omarmen

Al vroeg in mijn carrière ben ik gaan leidinggeven en coachen. Ik vond het heerlijk om mensen te helpen in hun kracht te komen en ze te zien groeien. Om die reden ben ik uiteindelijk in het HR-vak terechtgekomen. Ik wilde ervoor zorgen dat in organisaties anders naar mensen werd gekeken. Naar ieders unieke en persoonlijke talenten. Met meer evenwicht tussen de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. Omdat je juist door die verschillen te omarmen samen meer bereikt.

Maar ik ben er achter gekomen dat de verandering bij jou en mij begint. Daarom doe ik nu waar mijn hart ligt: Ik help vrouwen weer in hun vrouwelijke kracht te komen. Zodat ze zich weer blij en gelukkig voelen en daardoor gaan stralen.

Ik gun het jou ook!

Ik geloof namelijk dat dat is wat het verschil maakt: de wereld wordt een stukje mooier als er meer ruimte komt voor vrouwelijke energie. Meer zachtheid en verbinding in de relatie met anderen. Meer ruimte voor intuïtie en creativiteit bij beslissingen.

En dat kan. Als meer vrouwen zoals jij en ik de keuze maken om zich niet meer aan te passen. Om niet meer te voldoen aan (mannelijke) verwachtingen. Om de ruimte en positie in te nemen die bij ze past. Om voor zichzelf te kiezen. Om te gaan leven vanuit hun vrouwelijke kracht. Ook jij hebt de sleutel voor deze verandering in handen.

Kies voor je stralende zelf!

Ben jij klaar om voor jezelf te kiezen en jouw vrouwelijke, gelukkige en stralende zelf te ontdekken? Maak dan een afspraak voor een gratis Ontdek je krachtige zelf-sessie. Dan kijken we samen hoe jij die eerste stap kunt zetten.

Ik kijk er naar uit om je persoonlijk te ontmoeten!

Liefs,

Manita

Download mijn gratis e-book

Ontdek je Stralende Zelf

7 stappen voor meer rust en ruimte in je leven